Almanca Bağlaçlar Testi 2

Almanca bağlaçlar testinin ikincisine hoş geldiniz. 10 soruluk online Almanca testinde cümlenin anlamına göre boşluğa gelmesi gereken doğru Almanca bağlacı tahmin etmeniz ve doğru olduğunu düşündüğünüz cevabı işaretlemeniz gerekir. Cevaplarınızı kontrol etmek ve doğru cevapları görmek için “Testi Bitir” butonuna tıklamanız yeterli. Şimdiden başarılar

Not: Sorularda verilen boşluk sayısı temsilidir, doğru cevabın harf sayısı ile ilgili değildir.

#1. Ich treibe Sport, _____. (Kilo vermek için spor yapıyorum.)

#2. _____ er duscht, putzt er sich die Zähne. (Duş almadan önce dişlerini fırçalar.)

#3. Es sieht so aus, _____ es regnen würde. (Yağmur yağmış gibi görünüyor.)

#4. Er trinkt _____ Bier _____ Wein. (O ne bira ne de şarap içiyor.)

#5. Ich kann morgen nicht zum Supermarkt gehen, _____ ich habe morgen viel zu tun. (Yarın markete gidemem, çünkü yarın yapacak çok işim var.)

#6. Meine Eltern arbeiten viel, _____ ich im Ausland studieren kann. (Ebeveynlerim ben yurt dışında okuyabileyim diye çok çalışıyor.)

#7. _____ meine Mutter die Wohnung aufgeräumt hat, habe ich das Geschirr gespült. (Annem evi toplarken ben bulaşıkları yıkadım.)

#8. _____ ich eine Tasse Kaffee getrunken habe, putze ich mir die Zähne. (Bir fincan kahve içtikten sonra dişlerimi fırçalarım.)

#9. Ich werde den Tee _____ mit Zucker ______ mit Zitrone trinken. (Çayı ya şekerli ya da limonlu içeceğim.)

#10. Immer _____ ich Kaffee trinke, möchte ich ein Stück Schokolade essen. (Her kahve içtiğimde, bir parça çikolata yemek istiyorum.)

Testi Bitir

Results

Tebrikler! Almanca bağlaçlar testini başarı ile tamamladınız. Diğer testleri çözmek için “Önceki/Sonraki Test” butonlarına tıklayabilirisiniz. 🙂
Almanca Bağlaçlar Testi (2)

Testi tekrarlamak için “Yeniden Dene” butonuna tıklayabilir, diğer testleri çözmek için “Önceki/Sonraki Test” butonlarına tıklayabilirisiniz. 🙂

Almanca Bağlaçlar Testi (2)
Almanca Bağlaçlar Testi (2)
Başa dön