Almanca Film Önerisi

Şubat ayı Almanca film önerilerinden merhaba. Bu ay 3 Almanca film izledim. 

Farklı kategorilerde Almanca film tavsiyeleri için yazımıza göz atabilirsiniz.

1. Systemsprenger

İngilizcesi “System Crasher” olan bu filmde tek isteği annesi ve kardeşleri ile yaşamak olan 9 yaşındaki Benni’nin hikayesini anlatıyor. Benni’nin bulunduğu kurumda çalışan kişiler onun için ellerinden geleni yaparak onun sorunlarını aşmaya çalışmasına yardımcı olmaya çalışılırlar. 

Film akışı diğer filmlere göre biraz daha farklı. Akıcı bir hikayeden ziyade bir konu bütünü var, bazı bölümleri seyircinin kafasında düşünmesi gerekiyor. Almancası anlaşılabilir, izlerken bazı terimleri tam anlayamadım ama konu bütünlüğünü etkileyen kelimeler değildi. Eğer bu filmi izleyecekseniz argo konuşmalara ve Benni’nin agresif tavırlarına hazır olun. İçinize dokunacak bir film olacağını düşünüyorum.

Film ile ilgili diğer izleyicilerin yorumlarına buradan ulaşabilirsiniz.

2. Mein Blind Date mit dem Leben

Otelcilik ve turizm alanında kariyer yapmak isteyen ve bunun için eğitim alan Sali isimli bir öğrenci birden bire görme yetisinin %95 ini kaybeder. Hayatında yaşadığı bu önemli değişikliğe uyum sağlamaya çalışırken bir yandan da eğitimini tamamlamaya çalışan Salinin bu süreçte başına gelenleri anlatıyor. Film ortalara doğru biraz yavaşlasa da güzel ve Almancası anlaşılır bir filmdi.

Film ile ilgili diğer izleyicilerin yorumlarına buradan ulaşabilirsiniz.

Dieses bescheuerte Herz

Gerçek bir hikayeden uyarlanmış bu filmde doğuştan kalp rahatsızlığı olan bir gencin 16. doğum gününden önce hazırladığı listedeki isteklerini gerçekleştirmek ister. Doktorunun hayatta pek kaygısı olmayan oğlu ona bu isteklerini gerçekleştirmesinde yardımcı olur. 

Fransız yapımı olan “Intouchables” filmini izlediyseniz ve beğendiseniz bu filmi de beğeneceğinizi düşünüyorum.  Almancası akıcı ve anlaşılır. A2/B1 seviyesinden itibaren izlenebilir.

Film ile ilgili diğer izleyicilerin yorumlarına buradan ulaşabilirsiniz.

Almanca dizi önerileri için buradaki yazımıza göz atabilirsiniz.

Yeni paylaşımlarımızdan haberdar olmak için bizi sosyal medya hesaplarımızdan takip edebilirsiniz.

Almanca Öğreniyorum Sosyal Medya Hesapları

Robotikçi Sosyal Medya Hesapları

Almanca Film Önerisi (Şubat)
Başa dön