Almanca Film Önerileri

Nisan ayı Almanca film önerilerinden merhaba. Almanca dinleme becerilerimi geliştirebilmek ve yeni cümleler, kalıplar öğrenebilmek için bu ay 3 Almanca film izledim. 

Farklı kategorilerde 3 Almanca film tavsiyesi için yazımıza göz atabilirsiniz. Diğer Almanca film ve dizi önerileri için buraya göz atabilirsiniz. 

1. Ballon

Gerçek bir hikayeden uyarlanan bu filmde 1979 yılında Doğu Almanya’da yaşayan iki ailenin sıcak hava balonu ile Batı Almanya’ya kaçmaya çalışmalarını ve bu süreçte yaşadıklarını anlatıyor. Heyecanlı, akıcı ve güzel bir film. Filmin sonunda da gerçek resimlere yer veriliyor. Filmin Almancası da akıcı ve anlaşılır. 

Bu filmle ilgili yorumlara buradan ulaşabilirsiniz.

2. Vincent will Meer

Tournette sendromu olan Vincent annesini kaybettikten sonra bir klinikte kalır, ama aklında tek bir şey vardır. O da annesinin son istediği gerçekleştirmek için denize gitmek. Klinikte tanıştığı arkadaşları ile Vincent’in İtalya’ya gidişini ve bu süreçte hem arkadaşları hem de babası ile arasındaki ilişkiyi anlatıyor. Yormayan ve Almancası anlaşılır olan bir filmdi.

Bu film ile ilgili yorumlara buradan göz atabilirsiniz.

3. Sörensen hat Angst

Hamburg şehrinde yaşayan bir Sörensen isimli bir komiserin yaşadığı rahatsızlık nedeni ile küçük bir kasabaya taşınmasını ve taşınır taşınmaz kasabada meydana gelen cinayet ile bu olayı çözümlemeye çalışmasını anlatıyor. Kriminal ya da polisiye filmleri seviyorsanız bu filme göz atabilirsiniz. Almancası hem akıcı hem de anlaşılır.

Almanca film ve dizilerde sıklıkla kullanılan kalıplar için buradaki yazımıza göz atabilirsiniz.

Almanca Film Önerileri Nisan
Başa dön