Herkesin sınava hazırlanma yöntemi farklı olsa da özellikle yazma sınavına hazırlanırken faydalı olabileceğini düşündüğüm birkaç tavsiyeyi de paylaşmak istiyorum.
Sınavda eliniz ile yazacağınız için bu bölüme hazırlanırken mutlaka eliniz ile yazın, bilgisayarda yazmayın. Bunun sebebi ise elin bir hafızasının olması. Böylece hem sınavda kelimeleri daha rahat hatırlayabilir, hem de sınav süresini yetiştirebilirsiniz.
Mümkünse düzenli bir defter tutun ve hep o deftere yazın. Böylece yazdıkça nasıl bir gelişme gösterdiğinizi gözlemlemek daha kolay olacaktır.
Sınav öncesinde “teşekkür etmek, partiye davet etmek, şikayet etmek, özür dilemek” gibi fiilleri ve bu fiiller ile ilgili kurulabilecek cümle kalıplarını öğrenin ve bu farklı cümle kalıpları ile bol bol pratik yapın.
Sınavda farklı bağlaç kullanımı da çok önemli. Bu nedenle farklı bağlaçlar ile aynı anlama gelecek cümleler kurmaya çalışın.
En önemlisi de bol bol pratik yapmak. İlk yazdığınız metni en sonda tekrar yazarak ne kadar geliştiğinizi gözlemleyebilirsiniz.
Son olarak da sınava girmeden önce örnek sınavları (Modalltest) çözmenizi tavsiye ederim.
Buradaki tavsiyeler kişisel tecrübelerime ve gözlemlerime dayanarak yazılmıştır, çalışma yöntemi ve sınav için harcanan zaman kişiden kişiye göre değişiklik gösterebilir.
Mektup yazarken hata yapmak istemiyorsanız buradaki yazımıza göz atabilirsiniz.